Posted in Društvena obvestila in prispevki

ZP ~ Osnovne tehnike in grafike 2017

Društvo revirskih likovnikov RELIK Trbovlje in Zveza likovnih društev Slovenije vabita na odprtje tematske razstave Osnovne tehnike in grafike 2017, ki bo v četrtek, 23. marca 2017, ob 18. uri, v stari galeriji Delavskega doma Trbovlje. Na odprtju bodo naznanjeni in podeljeni tudi certifikati kakovosti za najboljša dela.

Tematska razstava Osnovne tehnike in grafike 2017 je del projekta Zlata paleta, državnega tekmovanja na področju ljubiteljske umetnosti, ki ga organizira Zveza likovnih društev Slovenije. Člani likovnih društev po vsej Sloveniji s svojimi deli tekmujejo v petih tematskih sklopih (osnove tehnike in grafike, klasično slikarstvo, sodobno slikarstvo, fotografija in kiparstvo ter iskanja).

Izbor del za Osnovne tehnike in grafike je letos potekal v Trbovljah, pod okriljem Društva revirskih likovnikov RELIK Trbovlje. Strokovna komisija, v sestavi Špele Pavli Perko, mag., mag. Saše Bezjak ter mag. Zorana Pozniča, je za razstavo izbrala 64 izmed 208 predloženih del od 107 avtorjev iz 17 društev. 17 najboljših del je komisija nagradila s certifikatom kakovosti, ki bodo nazanjeni in podeljeni na odprtju razstave.

Izbrana dela bodo na ogled v stari galeriji do 5. aprila 2017, ​vsak dan od 18. do 20. ure​ (razstava ni odprta na dni, ko ni kino predstav)​.

Vljudno vabljeni.

Posted in Društvena obvestila in prispevki

Razstava ob dnevu žena 2017

Dan žena je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk. Je dan, ko si osvežimo spomin na trnovo pot, ki so jo naše prednice prebrodile, da ga lahko praznujemo danes. Je dan, ko osvetlimo težave, ki nas še vedno preganjajo in jih še moramo odpraviti. Je pa tudi dan, ko pokažemo, da zmoremo vse kar si zadamo. Za članice RELIKa je to dan, ko pokažemo, da nas ne manjka v ljubiteljski kulturi in da lahko napolnimo galerijo s čudovitimi deli, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega.

Tako Vas Društvo revirskih likovnikov RELIK Trbovlje,

v imenu svojih članic, vabi na

ODPRTJE RAZSTAVE OB DNEVU ŽENA,

ki bo v torek, 7. marca ob 17. uri
(uro pred proslavo za dan žena)

v stari galeriji Delavskega doma Trbovlje.

Razstava bo na ogled do 21. marca 2017, v času kino predstav (med 18. in 20 uro).

Vljudno vabljeni!