Posted in Društvena obvestila in prispevki

ZP ~ Osnovne tehnike in grafike 2017

http://www.relik.si/?p=592

Društvo revirskih likovnikov RELIK Trbovlje in Zveza likovnih društev Slovenije vabita na odprtje tematske razstave Osnovne tehnike in grafike 2017, ki bo v četrtek, 23. marca 2017, ob 18. uri, v stari galeriji Delavskega doma Trbovlje. Na odprtju bodo naznanjeni in podeljeni tudi certifikati kakovosti za najboljša dela.

Tematska razstava Osnovne tehnike in grafike 2017 je del projekta Zlata paleta, državnega tekmovanja na področju ljubiteljske umetnosti, ki ga organizira Zveza likovnih društev Slovenije. Člani likovnih društev po vsej Sloveniji s svojimi deli tekmujejo v petih tematskih sklopih (osnove tehnike in grafike, klasično slikarstvo, sodobno slikarstvo, fotografija in kiparstvo ter iskanja).

Izbor del za Osnovne tehnike in grafike je letos potekal v Trbovljah, pod okriljem Društva revirskih likovnikov RELIK Trbovlje. Strokovna komisija, v sestavi Špele Pavli Perko, mag., mag. Saše Bezjak ter mag. Zorana Pozniča, je za razstavo izbrala 64 izmed 208 predloženih del od 107 avtorjev iz 17 društev. 17 najboljših del je komisija nagradila s certifikatom kakovosti, ki bodo nazanjeni in podeljeni na odprtju razstave.

Izbrana dela bodo na ogled v stari galeriji do 5. aprila 2017, ​vsak dan od 18. do 20. ure​ (razstava ni odprta na dni, ko ni kino predstav)​.

Vljudno vabljeni.